Loftisolering

Skal dit loft efterisoleres?

En stor del af varmen i dit hus forsvinder op igennem taget, især med ældre huse. En efterisolering af dit loft kan derfor hjælpe dig med at spare penge.

På denne side har du en komplet guide, som besvarer alle de spørgsmål du kunne have, hvis du går og tænker på at forbedre din loftisolering i dit hjem.

Få et isoleringstjek

Hvis du overvejer at få loftisoleret dit hus, anbefaler vi at du bestiller et gratis isoleringstjek hos os. Under et isoleringstjek, undersøger vi standen af af din isolering, hvor meget isolering der er og hvor meget efterisolering du har brug for.

Vores isoleringstjek er gratis, så vi sikrer os at du får den rigtige løsning. Konsulenten vil under besøget tjekke om du har behov for efterisolering, og lave en beregning, som vise hvor mange penge der kan spares ved at loftisolere. Du får samtidig løsningsforslag og tilbud.

Vi er uddannede energivejledere, og det er vigtigt for os at du får en professionel rådgivning til hvilken isoleringsløsning der er den rigtige for dig.

radiator, heating, flat radiators

Spar penge på varmeregningen

Fordi varme stiger opad, forsvinder varmen ud gennem taget, hvis det ikke er isoleret tilstrækkeligt. I ældre huse kan det være op til 50% af varmen der forsvinder op gennem taget. det er oftest fordi at der ikke er nok loftisolering, at den eksisterende loftisolering er faldet sammen, eller er blevet ødelagt af skadedyr eller vejr. Med en loftisolering mindsker du dit varmetab, og sparer derved penge af at reducere dit energiforbrug.

Forbedrer dit indeklima

Med en loftisolering bliver din bolig tættere, og sænker derved antallet af kuldebroer i dit hjem. Du undgår kuldestråling og kuldenedfald, da loftisoleringen mindsker træk i huset. Det betyder at du får nemmere ved at opretholde den rette temperatur i dine rum, og derved forbedrer dit indeklima og din komfort.

Iøvrigt begrænser du også din boligs CO2-udslip, som udover at være godt for miljøet også forbedrer luftkvaliteten i dit hjem. Det er fordi du via reduceret varmetab, mindsker dit energiforbrug og dermed CO2-udslip.

Hæver værdien af dit hus

Efterisolerer du dit loft, kan du øge din boligs værdi. En god isolering betyder nemlig at dit hus får en bedre energimærkning, når den skal sælges. Forbedrer du din bolig med bare én energiklasse, vil din salgspris i gennemsnit stige med 13%

Hvilke huse kan loftisoleres?

Alle huse kan loftisoleres, til gengæld ligger forskellen i, hvilken slags loftrum huset har. Ved et uudnyttet loftrum, bruges der granulat til at efterisolere. Det tager en halv dags tid og er relativt enkelt.

Det er en lidt større opgave at efterisolere, hvis det derimod er en 1. sal der er i brug, et fladt tag eller loft til kip, men det er muligt. Er du i tvivl omkring hvilket slags tag du har, kan du altid kontakte os, og få et besøg hvor vi tjekker hvilken løsning er den bedste for dit hus.

Hvad det koster

Prisen af en loftisolering afhænger af hvor stort loftrummet er, hvilken isoleringsmateriale du vælger, og hvor mange millimeter isolering du skal have.

Priser på isolering af uudnyttet loft*

Materiale - stenuld/rockwool Placeholder Hvor lang tid holder loftisoleringen?

Indblæsning af 150 mm granulat

Content
Content

Indblæsning af 150 mm granulat

Indblæsning af 150 mm granulat

Indblæsning af 150 mm granulat

Priser på isolering af udnyttet loft*

Materiale - stenuld/rockwool Placeholder Hvor lang tid holder loftisoleringen?

Indblæsning af 150 mm granulat

Content
Content

Indblæsning af 150 mm granulat

Indblæsning af 150 mm granulat

Indblæsning af 150 mm granulat

*Vær opmærksom på tillæg! De angivne priser inkluderer ikke eventuelle tillæg for afgrænsninger, vindspærre m.v. som påregnes ekstra.

Hvor hurtigt er loftisoleringen tjent hjem?

En efterisolering af loft, er en af de energibesparende løsninger der tjener sig selv hjem hurtigst, via besparelser på din varmeregning. Som regel er loftisoleringen tjent hjem efter 3-5 år. Dog afhænger besparelsen bl.a. af hvor mange millimeter efterisolering du får lagt. Du sparer mere på din varmeregning, desto mindre isolering du har til at starte med, og jo mere efterisolering du får lagt.

Vores konsulenter er altid klar til at rådgive dig til hvilken løsning er den bedste.

Hvilken loftisolering du skal vælge

Eftersom der er forskellige måder at efterisolere et loft på, er det godt at vide hvilke muligheder af efterisoleringer der er for de forskellige typer loft.

For eksempel kan et uudnyttet loftrum både efterisoleres med granulat og isoleringsplader (A-batts). Hvis dit tag derimod er fladt, loft til kip, eller din 1. sal er i brug, anvendes der typisk isoleringsplader i forskellige tykkelser.

Lige meget om det er granulat eller isoleringsplader, bruger vi det klassiske isoleringsmateriale stenuld, som er godt til at isolere. Stenuld er lavet på spundet stenmateriale og har været brugt som isoleringsmateriale i mange år. det betyder at der er godt kendskab til materialet, dets egenskaber, anvendelse og holdbarhed. Eftersom stenuld ikke bliver påvirket af vand, og ikke kan brænde, er det både sikkert og effektivt

Kan man selv loftisolere sit hus?

Det kan gøres selv, men kan på ingen måder anbefales. Hvis der sker en fejl i udførelsen af loftisoleringen, kan det føre til dyre fugt- og svampeskader, som ikke dækkes af forsikringen.

Det er vigtigt at bruge den rigtige tykkelse af isolering til dit hus, og at dampspærren er helt tæt. ydermere skal der også sørges for at der er ordentlig ventilation. Er ventilationen gal, eller bruger man den forkerte tykkelse af isolering, kan det resultere i skimmelsvamp, og råd i dit hus.

Derfor er det bedst at gå med den højeste kvalitet af håndværksmessigt arbejde, og isoleringsmateriale, som også sikrer at du sparer penge på varmeregningen over længere sigt.

IMG_0141
Afspil video

Sådan foregår en loftisolering

Loftisolering af uudnyttet loftrum foregår typisk ved at indblæse stenuldgranulat oven på den isolering der er der i forvejen, via en lang slange. Det gør vi fordi granulatet sætter sig i hulrum, og danner en sammenhængende overflade uden kuldebroer. Har du en gangbro, bliver den hævet, for at sikre en ordentlig ventilation under den. Til sidst monteres vindspærre ved tagfoden, så der ikke blæser vind ind under loftisoleringen.

Ved efterisolering af loft til kip, fladt tag, eller udnyttet 1. sal, bruges der isoleringsplader af stenuld i forskellige tykkelser. Selve processen varierer meget, alt efter om isoleringen skal gøres indefra eller ovenfra, som sker i forbindelse med lægning af nyt tag, ny vægbeklædning m.v.