Energi og indeklima

Skån miljøet og spar penge på din varmeregning

Ved at vælge Rationels energibesparende døre og vinduer, kan du både spare mange penge og forbedre dit indeklima. Produkterne er lavet med et godt indeklima i fokus. De lukker en masse gratis solvarme ind, som på grund af den gode isoleringsevne, bliver holdt inde i hjemmet længere.

Vores vinduer kan bestilles med friskluftsventiler, som gør det muligt at udlufte dit hjem, uden at der er behov for at åbne vinduerne. Selve friskluftsventilen er diskræt og ikke synlig udefra. Med en daglig udluftning reducerer du mængden af kuldioxid(CO2) i dit hjem, samtidig med at du nedsætter forekomsten af skimmelsvamp og husstøvmider.

Hvad du kan gøre for at få et bedre indeklima

  • Sørg for at have den samme temperatur i alle dine rum. 20-22 grader er den optimale temperatur for et sundt indeklima.
  • Brug emhætte og luft ud, imens du laver mad.
  • Tjek om der er fri passage i dine aftræk i bryggers og badeværelse mindst en gang om året. 
  • Luft ud 3 gange dagligt i cirka 10 minutter. Sørg for at alle de indvendige døre er åbne, så luften kommer rundt i hele dit hjem.
  • Hold døren til badeværelset lukket når du bader, og luft ud bagefter.
  • Lad være med at ryge indenfor, og undgå stearinlys indenfor.
  • Gør rent hver uge, og hovedrent to gange om året.

Tænk på miljøet med vinduer og døre fra Rationel

Rationel benytter FSC® certificeret træ fra skove i Nordeuropa, som systematisk sørger for genplantning. Materialeleverandørene underskriver iøvrigt en erklæring, der fastsætteren masse miljø- og arbejdsmæssige minimumskrav, som skal overholdes.

Vil du vide mere om hvordan du kan spare miljøet og din varmeregning, kan du kontakte os så vi kan aftale et besøg.